Diyabetik ayak, diyabet (şeker hastalığı) nedeniyle ortaya çıkan çatlak ve ciddi ayak yaraları komplikasyondur. Diyabet, kan şekerinin yüksek seviyelerde olması nedeniyle sinirlerde ve kan damarlarında hasara yol açmaktadır. Diyabetik ayak, ayaklarda cilt problemlerine bağlı yaraların ortaya çıkmasına neden olur. Ancak bu gibi durumlarda enfeksiyon riskini artmaktadır. Bu yazıda, diyabetik ayak ve Pediaterapi arasındaki olumlu etkileri inceleyeceğiz.

Nöropatik fonksiyonlar bu tür lezyonların başlamasında önde gelen etkenlerdendir. Hastaneye yatırılan kişilerin çoğunda çarpma, vurma, batma, yanma gibi farkına varamadıkları fiziksel bir etkenin diyabetik ayak yarasını başlattığı bilinmektedir. Hastalar genellikle duyu kaybı nedeniyle yaralanmayı erken dönemde fark edemezler. Bu durumda bile ayakta kalmaya veya yürümeye devam ederler.

Diyabetik Ayak ve Pediaterapi
Diyabetik Ayak ve Pediaterapi

Diyabetik hastaların yarısına yakını, tüm yaşamları boyunca bu hastalığa yakalanma riski altındadır. Bu sorun diyabetin uzun süreli komplikasyonları arasında yaşam kalitesini olumsuz manada en yüksek oranda etkileyen bir durumdur.

Ayak bakımı kötü olan hastalar, bu hastalığına yakalanabilecek yüksek riskli hastalardır. Bu durumda rahatlıkla söyleyebiliriz ki; her diyabetli hastanın ayağı, bu patolojiye adaydır. Nasırlar ayak ülserinin göstergesi olarak algılanmaktadır.

Diyabetik ayak bakımı çok önemlidir

Diyabet hastaları için ayak bakımı çok önemlidir. Özellikle çatlak ve yaralanmalarda hassasiyet kaybı öne çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda yıllar sonra ayaklarındaki kan dolaşımı yavaşlar ve sinirler ağrıya karşı hassasiyetini yitirir. Bu nedenle ayak ve parmaklardaki çarpma ve zedelenmeleri hissetmeyebilirler. Diyabetik ayak hastalığını önlemek için düzenli olarak günlük ayak bakımı yapılması önem kazanmaktadır.

Diyabet hastaları bu hastalığa yakalanmamak için ayaklarını yumuşak sabun ve ılık su kullanarak her gün yıkamalıdır. Ayakları suya batırmadan önce el ve dirsek ile suyun sıcaklığı kontrol edilmelidir. Bu tür ayak bakımlarında çok sıcak su kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Bunun nedeni ise diyabet hastalarının ayaklarında his kaybının artmış olmasıdır. Kişi, sıcak suyun etkisinden ayağının yandığını hissetmez. Ayaklar yıkandıktan sonra üçüncü ile dördüncü ve dördüncü ile beşinci parmaklar arasına özen gösterilmelidir. Yumuşak bir havlu ile kurulanmalıdır.

Diyabetik hastalar ayaklarını uzun süre ıslak bırakmamalıdır. Kuru ayaklar için krem veya vazelin ince bir tabaka şeklinde sürülebilir. Önlemler kapsamında proaktif olarak bunlar her banyo sonrası uygulanmalıdır.

Pediaterapi içeriğinde bulunan doğal tuz ve mineraller ile bedeninizdeki istenmeyen zararlı kimyasal ve ağır metallerin atılmasını sağlar. Böylelikle diyabetik hastaları bedenlerindeki birikmiş negatif duyguları, yani kalpteki nasırlaşmış kızgınlık, kırgınlık, öfke gibi ağır duyguların yumuşamasını ve huzurlu, dingin bir zihinle bu duygularla yüzleşerek onları serbest bırakabilmeyi kolaylaştırır. Pediaterapinin içeriğinde bulunan aromaterapik bitkilerin dekoksiyon şeklinde suya bıraktığı uçucu yağlar, bedensel ve ruhsal detoksu destekler.

Diyabetik hastaların Pediaterapi ürününü kullanarak ayaklarını korumalarını tavsiye ediyoruz.

Similar Posts