Stresli anlarda ne yapmalı? Eminiz ki bu soruyu sormayan kimse yoktur. Stresli anlarda sakinleşmek ve daha iyi başa çıkmak için birkaç strateji deneyebilirsiniz. Tabii ki bu yöntemler sizin kişisel özelliklerinize göre değişecektir. Şimdi her yerde bahsedilen bazı temel önerileri sizinle paylaşacağız. Sonra da stres ve Pediaterapi ürünü arasındaki etkinliğinden bahsedeceğiz.

Stresli anlarda ne yapmalı?

Bilindiği gibi zamanın ve iş yükünün getirdiği stres faktörleri çalışan bireylerde ve özellikle büyük şehirlerde yaşayanlarda daha fazla görülmektedir. Gelin şimdi biraz olsun bu stresten kurtulmak için basit bir kaç yöntem ve egzersiz öğrenelim:

  1. Derin Nefes Alın: Derin ve yavaş nefes almak, vücudu sakinleştirmeye yardımcı olur. Nefesinizi derinlemesine alın, karın bölgenizi genişletin ve sonra yavaşça bırakın.
  2. Fiziksel Aktivite: Hafif bir egzersiz yapmak, vücuttaki stres hormonlarını azaltır. Yürüyüş, yoga veya meditasyon gibi aktiviteler stresle başa çıkmanıza yardımcı olur.
  3. Meditasyon ve Mindfulness: Meditasyon, zihinsel sakinlik ve odaklanma sağlar. Mindfulness (şu anın farkında olma) teknikleri, stresli anlarda duygusal tepkileri kontrol etmeye yardımcı olacaktır.
  4. Sosyal Destek: Arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşmak size iyi gelecektir. Ayrıca duygusal destek almak stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. Özellikle duygusal yükü paylaşmak, sıkıntılarınızı hafifletir.
  5. Zaman Yönetimi: Görevlerinizi planlamalı ve önceliklerinizi belirlemelisiniz. Çünkü zamanı ancak bu şekilde yönetebilirsiniz. Böylelikle stres yükünüz azalır.
  6. Mizah: Gülmek, stresin olumsuz etkilerini azaltmaya yarar. Özellikle komik bir film izlemek veya sevdiğiniz bir aktiviteyle meşgul olmak moralinizi yükseltecektir. Mesela kafa radyo dinleyin.
  7. Teknoloji Molası: Telefon ve bilgisayar gibi teknolojik cihazları bir süreliğine kapatmak eşsiz bir yöntemdir. Çünkü dijital medyadan uzak durmak, zihinsel dinlenmenizi sağlayacaktır.
  8. Hedef Belirleme: Sorunlarınıza odaklanmak yerine çözümlere odaklanın! Hedef belirleyerek adım adım ilerleyin. Böylece kontrol duygunuz gelişecek.
  9. Yeterince Uyku Alın: Yeterli ve düzenli uyuyun. Böylelikle stresle başa çıkmanız kolaylaşacak. Uykusuzluk stresi artırır.
  10. Profesyonel Yardım: Eğer stresle başa çıkma konusunda zorlanıyorsanız, bir profesyonelden yardım alın. Bir psikolog veya danışman size uygun destek sağlayacaktır.

Herkesin stresle başa çıkma yöntemleri farklıdır. Kendinize en iyi gelen yöntemleri bulmak için birkaç farklı stratejiyi deneyebilirsiniz. Eğer stres uzun süreli veya şiddetliyse, profesyonel yardım almak önemli olur. İşte size profesyonel bir yardım sunuyoruz.

Stres ve Pediaterapi
Stres ve Pediaterapi

Stres ve Pediaterapi

Pediaterapi, sadece mağazamızdan aldığınız bir ürün değildir. Gerçekte siz bu ürünle birlikte bir stresle baş etme yöntemini de satın almış oluyorsunuz. Sağlık; bir insanın bedensel, ruhsal ve sosyal tam bir iyilik halinde bulunmasıdır. O zaman bedensel iyiliğimizin yanında ruhsal iyilik halimizi de sağlamak önem kazanıyor.

İşte bu noktada pediaterapi bir ürünün ötesine geçiyor ve bir metod haline geliyor. Nasıl mı? İşte cevabı;

  1. Pediaterapiyi kutusunu elinize aldınız. kutunun üzerindeki karekodu akıllı cihazınızdan okutunca Uzman Eczacı Öznur YENİEL’İN sesinden muhteşem bir sesli meditasyon terapisi başlıyor.
  2. Ayakalrınızı sıcak su dolu bir kaba daldırıp, pediaterapi piramidini kutunun içindeki çiçeklerle bu suyun içine bırakıyorsunuz. Tam bir görsel şölen. Pediaterapi suyun içinde kabarcıklar çıkararak, içeriğindeki bitkisel yağları ayaklarınızla buluşturuyor.
  3. Yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca bu meditasyon eşliğinde kendinizden geçiyorsunuz. Ne dert kalıyor ne de tasa. Bitkisel yağlar ayaklarınızdan emilirken aynı zamanda zararlı maddelerin atılımını da sağlıyor.

Stres faktörleri bazı kişilerde kırıklara da neden olabilir. Stres kırıklarında Pediaterapi kullanımı iyileşme sürecinde yardımcı olmaktadır. Buna sahip olmak için çok zengin olmanıza gerek yok. Çok paralar döküp spalara gitmenize, uzmanlardan seanslar almanıza hacet yok. Pediaterapi piramidi, Maslow’un ihtiyaçlar piramidine bir göndermedir aslında. En alt tabadaki insanlarda en üst sınıftakiler gibi bu konfordan yararlanabilir. Pediaterapi; ekonomiktir, kolaydır ve sağlıklıdır.

O zaman ne yapıyoruz? Mağazadan kendi zevkimize uygun bir pediaterapiyi seçiyoruz ve sağlıklı bir hayata merhaba diyoruz.

Sağlıkla kalın.

Benzer Gönderiler